_30 березня 2017 року в м. Києві відбувся ІІІ Пленум Центрального комітету Профспілки.

_076

     DSC05313

      У роботі Пленуму взяли участь 65 осіб, а також запрошені особи, серед яких: представники Мінрегіону (заступники директорів департаментів Наталія Кравченко та Віктор Токаренко), заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, президент Асоціації «Укртеплокомуненерго» Арсентій Блащук, голова Всеукраїнської конфедерації роботодавців житлово-комунальної галузі Орест Лотоцький.

     На пленумі було розглянуто як основне питання «Про посилення ролі Профспілки щодо забезпечення належного соціального захисту членів Профспілки в сучасних умовах».

_230

      З доповіддю з цього питання виступив голова ЦК Профспілки Олексій Романюк, який у своєму виступі висвітив коло проблем підприємств галузі, їх трудових колективів, наголосив на важливості здійснення реальних кроків реформування галузі, підвищення впливу органів місцевого самоврядування на поліпшення ситуації в галузі, а також на необхідності посилення ролі Профспілки, спрямованої на соціальний захист спілчан.

     З огляду на актуальність, зазначене питання викликало жваве обговорення. З наболілих проблем виступили голови обкомів Профспілки Іван Анашкевич, Анастасія Демідова, Алла Малигіна, В’ячеслав Сальніков, Микола Шафінський, а також голови ППО Наталія Любива («Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління»), Вололимир Стадник («Львівводоканал»), Сергій Болденюк ("КП Київпастранс").

_148   _156    

     Голова Всеукраїнської конфедерації роботодавців ЖКГ Орест Лотоцький у своєму виступі коротко охарактеризував діяльність об’єднання організацій роботодавців, яке він очолює, і запевнив, що об’єднання, як соціальний партнер, докладе усіх зусиль для впровадження норм і положень Галузевої угоди на 2017-2018 роки на підприємствах галузі. Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий у своєму виступі закцентував увагу на наслідки діяльності чинної влади зокрема у напрямку реформування галузі ЖКГ, які на сьогодні не є результативними та не мають належної віддачі для людей. Він повідомив про шляхи та кроки ФПУ, які спрямовані на захист людини праці.

DSC05337    _185 

     Пленум ухвалив зазначену Постанову та прийняв Звернення ЦК Профспілки до Кабінету Міністрів України у зв’язку із занепокоєнням, яке викликано нинішнім станом житлового фонду та інженерних комунікацій населених пунктів, який стає загрозливим для національної безпеки, а також відсутністю реальних кроків, спрямованих на стратегічний розвиток житлово-комунальної сфери та відповідний соціальний захист спілчан.

      Учасники пленуму затвердили звіт про роботу Президії ЦК Профспілки за період після попереднього ІІ Пленуму (лютий 2016 року). На засіданні також було розглянуто ряд інших важливих для діяльності Профспілки питань, прийнято відповідні постанови.

     На пленумі за активність у профспілковій роботі ряд профспілкових активістів було відзначено нагородами.

    _249  _254  _265 

 _259 _261  _256