spana_Flag_Профспілки оголосили про початок масових протестів по всій Іспанії

Новини Суспільство 19.02.2017

     Загальний союз трудящих (UGT) і Профспілкова конфедерація робочих комісій (CCOO) оголосили 19 лютого і 22 лютого днями проведення протестних акцій в Іспанії під гаслом: «Гідна робота і зарплата».  

pjiisdb4406230_  

    Як говориться в повідомленні UGT, опублікованому на сайті профспілкової організації, на ці дати в Мадриді та інших містах заплановано пікетування Конгресу Іспанії та представництв найбільших компаній країни.

     Профспілки повідомляють про те, що мають намір розблокувати переговори про умови Інтерконфедератівного договору на 2017 рік. У ньому прописується динаміка зростання зарплат , умови праці та інші важливі моменти функціонування компаній, з метою недопущення порушення прав трудящих.

     Генеральний секретар UGT Пепе Альварес попросив підтримки у населення Іспанії, так як, за його словами, уряд країни продовжує залишатися нечутливим як до зростання цін , так і до збільшення кількості людей, поставлених на грань бідності. «У порівнянні з ростом цін, пропозиція профспілок про збільшення зарплат в рамках 1,8-3% виглядає більш ніж помірним», - йдеться в повідомленні UGT.

    «Ситуація вимагає термінового втручання для порятунку сімей і для створення моделі зростання, яка скоротить безробіття, як мінімум, до однозначної цифри», - вважає глава UGT.

    За даними INE, зростання індексу споживчих цін в Іспанії (IPC) в січні склав 3%, що майже на півтора процентних пункту вище грудня 2016- го. Серед лідерів по зростанню цін сектор утримання житла (ціни на газ і електрика) - 7,4% і транспорт - 7,6%. Рівень безробіття за підсумками 3 кварталу 2016 року становить 18,63%.