Minregion  logo_   Зустріч у Мінрегіоні   

      17 жовтня п.р. у Мінрегіоні відбулася зустріч з віце-прем’єр-міністром Міністром Мінрегіону України Зубком Г.Г. представників галузевих профспілок, а саме, Профспілки працівників ЖКГ, МП, ПОН України та Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

       Від нашої Профспілки був присутній голова Профспілки О.І. Романюк.

       На зустрічі обговорювались такі основні питання: укладення нової Галузевої угоди на 2017-2018 роки між Мінрегіоном України, СПО роботодавців підприємств ЖКГ України та Профспілкою; ціни на газ та тарифи на послуги ЖКГ; вирішення проблем теплопостачальних підприємств; посилення соціального захисту працівників галузі (борги із заробітної плати).

       З питання укладення нової Галузевої угоди голова Профспілки Романюк О.І. запропонував провести найближчим часом спільну нараду представників Мінрегіону, роботодавців ЖКГ України та Профспілки з метою прискорення створення СПО роботодавців ЖКГ України та завершення роботи над проектом Галузевої угоди.

      Стосовно вирішення нагальних проблем теплопостачальних підприємств, на чому наполягає Профспілка, віце-прем’єр-міністр Міністр Мінрегіону України Зубко Г.Г. висловив сподівання, що після прийняття Верховною Радою України законопроекту «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії», підготовленого Мінрегіоном, напруга у цій підгалузі спаде.

      З питання повернення боргів із заробітної плати працівникам галузевих підприємств Міністр повідомив, що над цим питанням працюють місцеві органи влади.

      Голова Профспілки поінформував віце-прем’єр-міністра про настрої спілчан та прийняте Президією ЦК Профспілки 6 жовтня п.р. рішення про їх участь у Всеукраїнській акції протесту профспілок у зв’язку з невиконанням Урядом вимог попереднього липневого маршу протесту профспілок проти необґрунтованого та різкого підвищення цін на енергоносії, що потягло за собою підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, й також висловив позицію Профспілки щодо недосконалості та несправедливості запровадженої Урядом системи субсидіювання, звернувся з проханням довести цю інформацію до відома Прем’єр-міністра України.

      На зустрічі було піднято також питання про відновлення роботи Галузевої тристоронньої соціально-економічної ради у сфері житлово-комунального господарства, що над важливо для прискорення вирішення проблемних питань галузевих підприємств за участі Міністерства.

      За результатами цієї зустрічі досягнуто домовленостей про невідкладне проведення наради з питань укладення нової Галузевої угоди та про розгляд у подальшому проблемних питань галузі на зустрічах керівництва Міністерства та Профспілки.