26-27 серпня п.р. у м. Київ відбулася Міжнародна конференція: «Виклики для профспілок в умовах політики жорсткої економії: відповідь профспілок».

Якою має бути відповідь профспілок на сучасні виклики, чому так необхідна консолідація зусиль профспілкових об’єднань, громадських організацій для підвищення ефективності соціально-економічного захисту працівників, що можна у цієї сфері позичити з позитивного досвіду незалежних держав - колишніх радянських республік? Ці та інші актуальні питання обговорили учасники конференції.

untitled___27.08.15

Модератором заходу виступив член Виконкому PSI, Голова Профспілки Олексій Романюк.

Відкрив конференцію Генеральний секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (ЕPSU) Ян Вілем Гаудріаан. Він зазначив, що особисто він та його організація висловлюють солідарність з боротьбою України за незалежність та реформування всіх сфер соціального та економічного життя. Саме тому і було вирішено проводити такій захід саме в Україні.

«Велику роль не тільки в захисті законних прав та інтересів працівників, але й в проведенні реформ мають виконувати профспілки, - зауважив Ян Гаудріаан».

На конференції головними пріоритетними темами для обговорення були: дії профспілок в умовах жорсткої економії, шляхи збільшення чисельності членів профспілок, привабливість профспілкового членства для молоді.

Про реформи в громадському секторі України проінформували присутніх голова Профспілки працівників охорони здоров’я України В.Коваль, голова Профспілки працівників державних установ України Т.Нікітіна та Голова Профспілки працівників ЖКГ О.Романюк.

Про дії СПО об’єднань профспілок, ФПУ та її членських організацій щодо соціально - економічного захисту прав та інтересів працівників проінформував Перший заступник Голови СПО об’єднань профспілок, заступник Голови ФПУ С.Кондрюк.

Представники Грузії, Латвії, Естонії, Литви, Білорусі, Вірменії, Молдови розповіли про досвід вирішення проблем соціально-економічного захисту працівників в умовах жорсткої економії в їх країнах.

                За результатами роботи конференції було прийнято Резолюцію.