На пленарному засіданні Верховної Ради України 10 квітня п.р. В.Гройсман зачитав протокольне доручення Голови ВРУ комітетам з питань запобігання і протидії корупції та з питань               VRU_2законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності створити спільну робочу групу для перевірки оприлюднених Держінспекцією фактів можливих зловживань у державному                         секторі економіки.  

         Згідно з дорученням робоча група має викласти висновки і пропозиції за результатами перевірки щодо цих порушень у письмовому звіті та подати їх на розгляд Верховної Ради до 7    травня.

    Генеральний прокурор має звітувати перед Верховною Радою про стан розслідуваних фактів і інших фактів зловживань у державному секторі до 7 травня.

    Народні депутати з другої спроби підтримали  протокольне доручення голови Верховної Ради України В.Гройсмана про створення робочої групи  з рослідування корупції у державному секторі.

    За відповідне рішення проголосували 228 депутатів при 226 мінімально необхідних.

     Парламентарії також під час голосування підтримали ще одне протокольне доручення Голови Верховної Ради комітетам з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення створити спільну робочу групу для перевірки обгрунтованості підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.