30 березня п.р. відбулася робоча зустріч народного депутата України Сергія Капліна та голів всеукраїнських профспілок-підписантів Угоди про співпрацю.

___30.03.15

        

На заході обговорено План Повноважного представника профспілок у Верховій Раді України по реалізації напрямків співпраці між сторонами Угоди та його намір провести всеукраїнський профспілковий тур Повноважного представника профспілок.

Обговорювалися також такі важливі питання, як: відповідність проекту Трудового кодексу міжнародним стандартам; шляхи відродження в Україні промисловості – основи економічної, оборонної могутності держави і соціального благополуччя її населення; боротьба з корупцією; конкретні напрями активізації роботи профспілок щодо соціально-економічного захисту галузевих підприємств та їх працівників, збереження профспілкового майна.

Під час зустрічі з керівниками 20 всеукраїнських галузевих профспілок Сергій Каплін заявив, що вже веде перемовини з кількома депутатами про створення у Верховній Раді парламентської групи профспілкового спрямування - нового міжфракційного об’єднання, яке може стати реальною опорою для 8 мільйонів членів профспілок.

На зустрічі профспілкові лідери та народний депутат України С.Каплін домовилися, що спільно розроблять та внесуть пропозиції щодо змін до нового Трудового кодексу, до блоку соціального законодавства, а також підготують лист-звернення на адресу Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана щодо термінового прийняття Верховною Радою рішень, які дозволять відродити промислове виробництво, створити умови для розвитку вітчизняної економіки й соціального захисту громадян та введуть повну відповідальність за витрачені кошти платників податків.