ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ

vsemirnyj-den-vody-300x201

Всесвітній день води, дата якого припадає на 22 березня, святкує вся планета. Головне завдання цього дня - нагадати кожному жителю планети про величезну важливість водних ресурсів для підтримання життя на Землі. Про цей день повинен знати кожен у нашій країні.

Як відомо, наша планета складається з води. Всі живі організми - також вода: в їх складі води в середньому більше половини. Люди - також вода. 2/3 нашого тіла містять воду. У головному мозку людини води близько 80%.

Без наявності водних ресурсів на нашій планеті не зародилася б життя. Наявність якісної води забезпечує якість життя і його тривалість.

Свято «День води» проводиться, в першу чергу, для залучення суспільної уваги до проблем води. Це дозволяє залучити до їх вирішення велику кількість країн і прийняти відповідні заходи щодо забезпечення питною водою жителів країн, які потребують цього, поширити інформацію про важливість охорони водних ресурсів від забруднення.

На думку багатьох вчених, всі проблеми нестачі води зводяться до її нераціонального використання. Кількість урядових дотацій настільки велике, що, якщо направити ці гроші на створення водозберігаючих технологій, багато проблем були б давно вирішені. Найбільший прогрес у розвитку економічних систем використання водних ресурсів досягнутий на Заході. Європа вже давно взяла курс на економію води.

Перед кожним з нас, як жителем землі, теж стоїть завдання економно і розсудливо використовувати кожну каплину води. Тож бережемо воду – джерело життя!