ПРЕЗИДІЯ ФПУ. ПОПЕРЕДНІ ПІДСУМКИ РОБОТИ У 2014 РОЦІ ТА ОСНОВНІ НАПРЯМКИ ДІЯЛЬНОСТІ НА 2015 РІК

Опубліковано на сайті ФПУ: Середа, 24 грудня 2014,

IMG_1432__23.12.14

 23 грудня, одразу після закінчення Всеукраїнської акції протесту профспілок проти антисоціального наступу на права людини праці, в Міжнародному центрі культури і мистецтв відбулося чергове засідання Президії Федерації професійних спілок України, на якому підбивали підсумки багатотисячного мітингу та роботи в поточному році, а також визначали основні цілі та завдання профспілок на перспективу.

23 грудня очікувалася зустріч членів Уряду з учасниками Всеукраїнської акції протесту профспілок. З ініціативою щодо її проведення виступив Голова ФПУ Григорій Осовий, який напередодні звернувся до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка і членів Кабінету Міністрів. У своєму зверненні лідер українських профспілок наголосив, що «чергові ініціативи Кабінету Міністрів України щодо соціальних і трудових обмежень, відсутність реального соціального діалогу з профспілками щодо Програми діяльності Уряду і проекту Державного бюджету на 2015 рік стали причиною різкої соціальної напруги в трудових колективах і спонукали до проведення Всеукраїнської акції протесту профспілок». Однак, на жаль, очікувана зустріч так і не відбулась.

Члени Президії підбили попередні підсумки роботи в 2014 році, визначили основні напрями діяльності на наступний, окреслили План роботи Федерації професійних спілок України на І півріччя 2015 року.