Міністерство фінансів України згідно з дорученням Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля розглянуло Заяву Федерації професійних спілок України від щодо Бюджетної декларації на 2025-2027 роки, де порушено питання недопущення запровадження мораторію на підвищення основних державних соціальних стандартів та гарантій на наступні три роки.

У відповідь Мінфін поінформувало про таке:  «…можливості бюджету на 2025-2027 роки в поточній ситуації суттєво обмежено, тому Мінфін дотримується принципу суворої економії та пріоритетності видатків.

З урахуванням накопичених руйнувань підприємств промислового комплексу, енергетичної сфери та транспортної інфраструктури, а також демографічних дисбалансів, пов’язаних із міграційними процесами всередині країни та відтоком населення за кордон, підновлення економіки може зайняти тривалий час і потребуватиме супового обсягу ресурсів, визначеності щодо джерел надходження яких наразі немає.

Однак, для збалансування показників державного бюджету на 2025 -2027 роки Міністерство фінансів України працює над переліком заходів, що дозволять збільшити надходження до державного бюджету, в тому числі з урахуванням реалізації завдань, передбачених Національною стратегією доходів до 2030 року.».

З повним текстом листа Міністерства фінансів можна ознайомитись нижче, перейшовши за посиланням.

ЛИСТ МІНФІНУ

 

ДЖЕРЕЛО Сайт ФПУ