4 липня працівники Херсонського водоканалу отримали поранення під час робочої зміни

Через наслідки російської агресії тільки 64,5% споживачів мають доступ до систем централізованого водопостачання. І 48,65% – до систем централізованого водовідведення. З розгортанням війни існує не лише пряма небезпека обстрілів та бомбардувань. Руйнування водопровідної інфраструктури створює загрозу життю і здоров’ю набагато більшій кількості населення.

Так, наприклад, 4 липня 2024 року при виконанні службових обов’язків два працівники Херсонського водоканалу отримали серйозні поранення під час робочої зміни, на них було цілеспрямовано скинуто вибухівку з ворожого дрону.

Під час атаки працівники знаходились у службовому приміщенні насосної станції каналізації, у дверях приміщення, оминувши габіони, розірвався ворожий дрон.

Один працівник 1959 р.н. отримав контузію та поранення черевної порожнини, другий, 1963 р.н. – уламкові ураження м’яких тканин.

Обидва поранені були транспортовані до місцевої лікарні, де їм була надана необхідна медична допомога.

Напередодні 22 червня на цій насосній станції ще один працівник, 1965 р.н. отримав уламкові поранення обох кінцівок ніг, перебуваючи на чергування вночі о 01:00 вийшов з приміщення, почувши сторонні звуки на території об’єкту.

Усі поранені знаходяться у лікарні. Стан здоров’я двох – задовільний. Пораненому у черевну порожнину необхідна ще одна операція.

На момент ворожого нападу всі працівники були одягнені у спецодяг працівників МКП «ВУВКГ м.Херсона» з чітким логотипом підприємства.

Дякуємо за мужність та бажаємо якнайшвидшого одужання постраждалим!

По всій країні руйнуються як водопровідні, так і каналізаційні станції та водогони, так і каналізаційні мережі та очисні споруди. Очевидно це робиться навмисно, щоб погіршити санітарно-епідеміологічну ситуацію.

P.S. Нехай ваша віра буде більшою за ваші страхи 🇺🇦

 

ДЖЕРЕЛО