17 квітня 2024 року відбулося засідання Президії ЦК Профспілки

Засідання відбувалося  у змішаному форматі, більшість членів Президії були особисто присутні на засіданні, а деякі  долучилися он лайн у форматі відео конференції за допомогою платформи ZOOM.

Голова ЦК Профспілки Олексій Романюк запропонував розпочати засідання Президії з вшанування хвилини мовчання всіх загиблих і потерпілих від рашистської навали, зокрема і членів Профспілки, які віддали  своє  життя  за  незалежність  України, збереження її суверенітету, демократії та свободи усіх країн Європи.

Враховуючи наявність кворуму, члени Президії перейшли до розгляду питань порядку денного, відповідно до якого розглянули  актуальні питання роботи  профспілкових органів, зокрема: 

  1. Питання VIІ-го Пленуму ЦК Профспілки.
  2. Про виконання бюджету Центрального комітету Профспілки за 2023 рік та проєкт Бюджету Центрального комітету Профспілки на 2024 рік.
  3. Про звітно-виборчу кампанію у Профспілці.
  4. Про основні статистичні дані членських організацій за 2023 рік.
  5. Про підсумки роботи виборних профорганів щодо захисту прав та інтересів членів Профспілки у 2023 році.
  6. Про підсумки роботи щодо здійснення громадського контролю за додержанням на виробництві законодавства про охорону праці у 2023 році.
  7. Про внесення змін до постанови Президії ЦК Профспілки від 07.04.2021 № Пр-4-8 «Про оплату праці, матеріальне стимулювання, гарантії та пільги керівників та штатних працівників виконавчих апаратів організацій Профспілки всіх рівнів»
  8. Про Перелік та розміри допомоги, компенсацій, заохочень, винагород та інших виплат (в тому числі у негрошовій формі) у 2024 році.
  9. Про надання допомоги ЗСУ.
  10. Про виконання постанов Президії ЦК Профспілки щодо використання коштів від продажу ДОЗ «Барвінок».
  11. Різне.

Також члени Президії обговорили  цілу низку важливих і актуальних питань роботи профспілкових органів під час війни; можливості удосконалення соціального діалогу на всіх рівнях; законодавчі зміни та ініціативи, які стосуються питань діяльності Профспілки, галузевих підприємств  та соціально-економічного захисту спілчан; допомоги ЗСУ; міжнародної співпраці тощо.

Робота Президії була плідною і конструктивною, учасники засідання активно включились в роботу висловлюючи свої пропозиції та зауваження.

З усіх питань порядку денного були ухвалені відповідні постанови.