20 лютого внаслідок ворожого обстрілу у Краматорську було пошкоджено фільтрувальну станцію водоканалу.

В результаті обстрілу у місті спостерігаються перебої з водопостачанням. Вода, яка подається наразі у крани мешканців — технічна, перед вживанням її необхідно обовʼязково прокипʼятити. У разі необхідності буде організовано підвезення води.

WASH Cluster UKRAINE та інші гуманітарні організації оперативно долучаються  до вирішення проблеми забезпечення мешканців питною водою та відновлення функціонуванням підприємства.

WASH Cluster UKRAINE активно працює в Краматорську, де в результаті ворожого обстрілу було зруйновано водопровідну станцію.

Фахівці попередньо оглянули наслідки руйнувань, провели спільну нараду з керівництвом водоканалу та оперативно в режимі онлайн обговорили подальші дії з гуманітарними організаціями.

Наразі створено план відновлення водопостачання та забезпечення міста питною водою, поставка обладнання та матеріалів розпочинається вже завтра.

На превеликий жаль в результаті обстрілу постраждало 5 співробітників Краматорського водоканалу, вони перебувають у лікарні, їх стан стабільний.

Джерело