Асоціація «Укрводоканалекологія» розробляє європейські стандарти для післявоєнної відбудови галузі

«Укрводоканалекологія» разом з європейськими партнерами починає реалізацію проєкту «Вода для майбутнього: сучасні стандарти відновлення водної інфраструктури» з метою створення галузевого плану післявоєнної відбудови України. Він стане основою для відновлення водопостачальної інфраструктури та створення умов для заходження світового капіталу в комплексні проєкти розвитку.

В рамках проєкту, який триватиме з вересня 2023 по серпень 2024 року, за участі європейських та українських експертів буде розроблений комплексний документ «Стандарти для проєктування та будівництва водогосподарської інфраструктури» (водопостачання, водовідведення, очищення стічних вод).

Проєкт реалізується завдяки гранту від Словацької Агенції з міжнародного розвитку (Slovak Aid). Партнер проєкту – словацька компанія ESOL s.r.o. Партнер проєкту в Україні – Українська асоціація «Укрводоканалекологія».

 

Паралельно з розробкою, ми будемо займатися популяризацією та впровадженням стандартів, які є основою для відновлення водопостачальної інфраструктури, як на місцевому так і національному рівнях.

Хочемо зазначити, що в результаті співпраці зі словацькими колегами за останні 4 роки нами було реалізовані наступні проєкти:

– Будівництво устаткування з виробництва гіпохлориту натрію для очистки питної води в місті Херсоні та в місті Рівне;

– Зараз триває реалізація проєкту по модернізації насосної станції в місті Умань.

ДЖЕРЕЛО