20 вересня  2023 року відбулося засідання Президії ЦК Профспілки.

Засідання відбувалося  у змішаному форматі, більшість членів Президії були особисто присутні на засіданні, а деякі  долучилися онлайн у форматі відео конференції за допомогою платформи ZOOM.

На початку засідання Олексій Романюк привітав членів Президії  та подякував тим, хто зміг особисто приїхати на засідання та тим, хто приєднався до роботи в режимі онлайн.

Роботу розпочали з прослуховування Гімну України та вшанування хвилиною мовчання всіх загиблих і потерпілих від рашистської навали, зокрема і членів Профспілки, які віддали  своє  життя  за  незалежність  України, збереження її суверенітету, демократії та свободи усіх країн Європи.

Олексій Романюк продовжив засідання виконанням приємної місії та вручив нагороду  у зв’язку з ювілеєм заступнику Голови ЦК Профспілки Анатолію Кулеші - Нагрудний знак ФПУ «Заслужений працівник профспілок України».

Далі члени Президії перейшли до розгляду питань порядку денного, відповідно до якого розглянули  актуальні питання роботи  профспілкових органів, зокрема: про роботу виборних профспілкових органів щодо надання  організаційно-правової, фінансової, гуманітарної допомоги членам Профспілки в умовах воєнного стану; про підсумки виконання галузевих, територіальних угод та колективних договорів за 2022 рік та організацію виконання взятих зобов’язань на 2023 рік; про практику роботи Львівської обласної організації Профспілки щодо захисту соціально-економічних прав спілчан та посилення мотивації профспілкового членства; про дотримання статутних вимог з фінансових питань Київською обласною організацією Профспілки та питання щодо виконання попередніх рішень Президії ЦК Профспілки Закарпатською обласною організацією Профспілки.

Також члени Президії обговорили  цілу низку важливих і актуальних питань роботи профспілкових органів під час війни; можливості удосконалення соціального діалогу на всіх рівнях; законодавчі зміни та ініціативи, які стосуються питань діяльності Профспілки, галузевих підприємств  та соціально-економічного захисту спілчан, співпрацю з міжнародними партнерами  тощо.

Робота Президії була плідною і конструктивною, учасники засідання активно включились в роботу висловлюючи свої пропозиції та зауваження.

З усіх питань порядку денного були ухвалені відповідні постанови.