15 червня 2022 року  з робочим візитом до Києва прибули польські експерти, зацікавлені у відбудові, реконструкції та модернізації інфраструктури в Україні.

Під час війни Польща стала нашим потужним союзником та вірним другом, надавала допомогу на всіх рівнях, в тому числі активно підтримувала комунальні підприємства, надсилаючи  обладнання, реагенти та іншу необхідну допомогу.

На  робочу зустріч з представниками асоціації «Укрводоканалекологія» прибули представники делегації з Республіки Польща: голова правління ТОВ “Гданські води” Ришард Гаєвський, голова правління ТОВ “Порт чистої енергії” Славомір Кішкурно, координатор технічної допомоги для України Юрій Жерліцин, комерційний директор ТОВ “Блейкан Холдінг” Януш Задрош та голова правління ТОВ “Територія метрополії Гданськ-Гдиня-Сопот” Міхал Гласер.

Метою  зустрічі було  налагодження робочих контактів  щодо відновлення, реконструкції та модернізації водопровідно-каналізаційної інфраструктури. Представники Асоціації розповіли польським колегам про роботу водоканалів в умовах війни та  окреслили першочергові потреби водопостачальних підприємств.

 

Представники делегації виявили бажання усіма доступними способами допомагати у відбудові українських водоканалів. За результатами зустрічі буде окреслено шляхи подальшої співпраці та реалізації нових проєктів з реконструкції водопровідно-каналізаційної інфраструктури українських міст.

ДЖЕРЕЛО