Законопроєкт «Про водовідведення стічних вод населених пунктів» отримав підтримку Уряду й буде спрямований на розгляд Верховної Ради. Розроблений Мінрегіоном документ дасть підґрунтя для удосконалення послуг з централізованого та нецентралізованого водовідведення, а також  зменшення негативного впливу стічних вод на навколишнє середовище. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад і територій Наталія Хоцянівська. 

«Досі питання нецентралізованого водовідведення не було врегульованим жодним нормативно-правовим актом. А тому в Мінрегіоні був розроблений окремий законопроєкт, який дасть підґрунтя для покращення відповідної інфраструктури, надання послуг та зменшення негативного впливу на довкілля. Ми продовжуємо наближувати сферу житлово-комунального господарства до європейського рівня і питання відведення стічних вод є дуже важливим, адже стосується кожного», — зазначила Наталія Хоцянівська. 

Прийняття законопроєкту Верховною Радою сприятиме, зокрема: 

  • встановленню економічних механізмів у сфері водовідведення;
  • організації виробничого та громадського контролю у сфері водовідведення;
  • наданню на платній основі послуги з приймання, відведення та/або очищення стічних вод, що здійснюється на підставі відповідних договорів;
  • встановленню порядку регулювання тарифів на послуги з водовідведення;
  • організації моніторингу та обліку у сфері водовідведення.

ДЖЕРЕЛО