За повідомленням офіційного сайту Міністертсва розвитку громад та територій України, громади з низьким індексом податкоспроможності отримають субвенцію з держбюджету задля сталого проходження опалювального сезону. З метою забезпечення цієї умови Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону, зареєстровані зміни до Закону “Про Державний бюджет на 2021 рік”. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська під час брифінгу.  

«Однією з важливих умов Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону було спрямування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам. Йдеться про кошти для погашення різниці в тарифах та дотації в бюджети громад, індекс платоспроможності яких становить менше 0,9. Протягом цього тижня були зареєстровані зміни до Закону “Про державний бюджет на 2021 рік», – наголосила Наталія Хоцянівська. 

Заступниця Міністра також зазначила, що станом на сьогодні всі житлові будинки на 100% підключені до тепла. У місті Світловодськ Кіровоградської області наразі зафіксовано перебої з теплопостачання у чотирьох житлових будинках, там працюють аварійні бригади для невідкладної ліквідації поривів на тепломережах. 

Заступниця Міністра також наголосила на питанні тарифної політики у регіонах, зазначивши, що вартість тепла та гарячої води у цьому опалювальному сезоні для населення зростати не має.   

«Вартість теплопостачання не повинна зростати у жодному з регіонів, ця умова зафіксована у Меморандумі щодо сталого проходження опалювального сезону», — зазначила Наталія Хоцянівська. 

Нагадаємо, згідно з Меморандумом у цьому осінньо-зимовому періоді забезпечено одну з найнижчих на ринку цін на газ для виробників тепла (ТКЕ) для населення — 7 420 грн за тис куб. м з ПДВ (згідно з трирічним договором постачання природного газу, запропонованим Нафтогазом у рамках Обсягу I «Фіксований»). Для бюджетних установ та релігійних організацій зафіксована ціна 16,4 грн за куб. м з ПДВ.

ДЖЕРЕЛО