За інформацією Міністерства розвитку громад та територій України, для участі в програмі Danida Business Finance відібрано 13 проєктів. Йдеться про виділення коштів на модернізацію централізованого теплопостачання, водопостачання та водовідведення. Орієнтовна вартість кожного проєкту — понад 1 мільярд гривень. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська.

«Програма Danida Business Finance — це можливість для громад розв’язати інфраструктурні проблеми, які накопичувалися роками. У конкурсі взяли участь обласні та міські держадміністрації, органи місцевого самоврядування та підприємства. Нагадаю, що йдеться про безвідсоткові позики зі строком погашення до 10 років для інвестування у муніципальну інфраструктуру», — зазначила заступниця Міністра.

Загалом до Мінрегіону надійшло 63 заявки, з яких 43 – на модернізацію систем водопостачання та водовідведення, 17 – на відновлювальну енергетику та енергоефективність, у 2 пропозиціях йшлося про змішаний сектор діяльності, 1 — не відповідала вимогам.

У результаті фінансування на оновлення місцевої інфраструктури отримають: Бучанська районна державна адміністрація Київської області, ТОВ «Івано-Франківськ теплоенерго», КП «Житомиртеплокомуненерго», ТОВ «Грін-Техно», ПОКВПТГ «Полтаватеплоенерго», КП «Вінницяоблводоканал», ЛМКП «Львівводоканал», КП «Кривбасводоканал», КП «Кременчукводоканал», КП «Дніпроводоканал», ПрАТ «АК «Київводоканал», Запорізької міської ради КП «Водоканал» та МКП «Миколаївводоканал».

Наразі, відібрані проєкти знаходяться на затверджені у Програмному комітеті Danida Business Finance.

Нагадаємо, раніше Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов повідомив, що Уряд затвердив порядок відбору проєктів у рамках програми Danida Business Finance в Україні.

Довідково 

Danida Business Finance – це програма, що реалізується у рамках Данського співробітництва у цілях розвитку. Програмою передбачено надання коштів у вигляді позик та/або фінансової допомоги для фінансування стійких інфраструктурних проєктів у країнах, що розвиваються. 

Danida Business Finance пропонує безвідсоткові позики зі строком погашення до 10 років для інвестування, насамперед у муніципальну інфраструктуру.