Уряд продовжує виконувати умови Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону — затверджено механізм перерахунку вартості теплової енергії для комерційних споживачів. Такі перерахунки не стосуватимуться населення та бюджетних установ, для яких тариф на опалення впродовж опалювального сезону 2021-2022 років залишиться на рівні минулого року. Відповідний проєкт постанови прийнято під час засідання Уряду. Про це повідомила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Уряд продовжує виконувати умови Меморандуму щодо сталого проходження опалювального сезону. Згідно 11 пункту цього документу, Кабінет Міністрів мав підтримати підприємства ТКЕ та прийняти постанову, що затверджує механізм перерахунку підприємствами теплопостачання вартості теплової енергії для комерційних споживачів. Підкреслюю, це не стосується населення, бюджетних та релігійних організацій. Нагадаю, що у цьому осінньо-зимовому періоді забезпечено одну з найнижчих на ринку цін на газ для виробників тепла для населення — 7 420 грн за тис куб. м з ПДВ. І це має залишатися незмінним», – зазначила Наталія Хоцянівська.

Зауважимо, 30 вересня між Кабінетом Міністрів, Офісом Президента України, Асоціацією міст України та Палатою місцевих влад Конгресу місцевих та регіональних влад було підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр.

Зокрема, Меморандум передбачає, що постачання природного газу виробникам теплової енергії, які уклали або укладають з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» трирічний договір про надання послуг з постачання природного газу, здійснюється ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» за фіксованою ціною природного газу для потреб населення та бюджетних установ – 7420 грн за тис куб. м.

Нагадаємо, раніше Олексій Чернишов повідомив, що Уряд затвердив План заходів, спрямований на розв’язання проблемних питань у сфері ЖКГ та затвердив Методику визначення заборгованості з різниці в тарифах.

 

ДЖЕРЕЛО