УКРАЇНА: ПРОФСПІЛКИ ПРОДОВЖУЮТЬ БОРОТЬБУ ПРОТИ ТРУДОВОЇ РЕФОРМИ

6 жовтня 2021 Сайт EPSU

 Завтра, 7 жовтня, тисячі спілчан вийдуть на вулиці Києва, щоб узяти участь в акції протесту проти антиробітничої й антипрофспілкової політики і законів уряду.

Наприкінці 2019 року був запропонований законопроект, який не відповідає конвенціям Міжнародної організації праці (МОП) та соціальному законодавству Європейського Союзу (ЄС). Угода про поглиблену та всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС зобов’язує Україну узгодити своє законодавство з нормативно-правовими актами ЄС, включаючи соціальне законодавство про робочий час та охорону праці.

Міжнародний профспілковий рух втрутився у ситуацію на ранній стадії, і вже у січні 2020 року ЄФПГО приєдналася до делегації на чолі зі світовим (МКП) та європейським (ЄКП) профцентрами, а в лютому 2020 року відбулася низка акцій та дій у світі.

З того часу акції та протести тривають, а ЄФПГО підтримала неодноразові зусилля МКП та ЄКП допомогти українським профспілкам відхилити трудову реформу. Нещодавно міжнародний профспілковий рух звернувся до уряду та парламенту країни, привернувши увагу до того, що ключові законопроекти залишаються несумісними з міжнародними трудовими нормами.

https://www.epsu.org/article/ukraine-unions-continue-fight-against-labour-reforms