У зв'язку з мобілізацією профспілок і прихильників прав трудящих по всьому світу 7 жовтня, у Всесвітній день дій за гідну працю, МКП закликає уряди прийняти національні плани зі створення робочих місць на основі діалогу з профспілками і роботодавцями.

 Кожна країна повинна зіграти свою роль у вирішенні проблеми 575 мільйонів глобальних робочих місць і формалізації принаймні половини неформальних робочих місць до 2030 року.

 Шаран Барроу, генеральний секретар МКП, сказала: “Повна зайнятість повинна зайняти центральне місце в процесі відновлення після наслідків пандемії COVID-19 для забезпечення стійкості в майбутньому.

 Робочі місця з правами для всіх, включаючи максимальну тривалість робочого дня, прожитковий мінімум заробітної плати, здоров'я і безпеку на робочому місці. Інклюзивні робочі місця, - тому що жінки втратили більшість робочих місць в результаті COVID-19. Кліматично сприятливі робочі місця і робочі місця в сфері догляду та інфраструктури, - тому що відновлення після пандемії має забезпечити стійке майбутнє для всього світу».

 Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) представляє 200 мільйонів членів 332 членських організації в 163 країнах і територіях.