Питання тарифної політики та технічної підготовки регіонів обговорили під час селекторної наради Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова з головами обласних державних адміністрацій.

«Одним із найважливіших завдань, яке стоїть наразі перед центральною та місцевою владами — це вчасний та вдалий запуск опалювального сезону. Щотижня у Мінрегіоні проводяться зустрічі з органами місцевого самоврядування. Ми спільно обговорюємо всі нагальні питання, щоб опалювальний сезон стартував вчасно у кожному регіоні та кожній громаді. Вкотре наголошую, що тарифи на опалення для населення не мають зростати. Це наше спільне завдання, маємо його виконати», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

Зазначимо, у новому опалювальному сезоні тарифи на тепло встановлюються органами місцевого самоврядування. Зауважимо, на початку вересня стан підготовки будівель, об’єктів водопостачання та водопровідно-каналізаційного господарства до старту опалювального сезону складає майже 80%. 

Підкреслимо, під час засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих і регіональних влад Президент України підтримав пропозицію щодо врегулювання боргів підприємств ТКЕ перед НАК Нафтогаз України. 

Нагадаємо, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов проводить регулярні наради з представниками органів місцевого самоврядування щодо підготовки до опалювального сезону. 

ДЖЕРЕЛО