Рада ФПУ 30 червня 2021 року затвердила заходи з реалізації Стратегії діяльності Федерації професійних спілок України на 2021–2026 роки «Час дій та якісних змін», прийнятої VІІІ-м З’їздом ФПУ. Схвалила план з реалізації зауважень та пропозицій делегатів З’їзду, обговорила напрями розвитку майнового комплексу ФПУ, а також ухвалила низку інших рішень.

 Звертаючись до членів Ради, Голова ФПУ  зокрема зазначив, після проведення 8-го з’їзду, було розроблено: План заходів щодо реалізації Стратегії діяльності Федерації на 2021-2026 роки» «Час дій та якісних змін», а також заходи щодо реалізації зауважень та пропозицій делегатів з’їзду, підготовлено зміни до Положення про постійні Комісії Ради ФПУ, сформовано пропозицію щодо персонального складу та створення Робочої групи Ради ФПУ з напрацювання змін до Статуту ФПУ .

Також члени Ради були поінформовані про створення Робочої групи ФПУ з питань опрацювання законопроектів, які суттєво звужують права та інтереси працівників і профспілок, для представлення позиції ФПУ у профільних комітетах Верховної Ради України, а також засобах масової інформації, та утворення Організаційного комітету ФПУ з проведення всеукраїнських акцій протесту профспілок у разі розгляду Верховною Радою України законопроектів, які порушують права працівників та профспілок.

На засіданні Ради ФПУ відбулась презентація напрямів діяльності Федерації з досягнення її стратегічних цілей і виконання завдань.

Із словом до членів Ради ФПУ звернувся голова  Об’єднання профспілок Грузії, президент Всеєвропейської Регіональної Ради МКП Іраклій Петріашвілі, який  поінформував присутніх про реальність грузинських «ліберальних» реформ, які привели до збідніння широких верств населення, соціальної несправедливості, безробіття та трудової міграції, звуження прав людини праці у Грузії.

 Після обговорення виступів члени Ради ухвалили з питань порядку денного відповідні постанови.

За матеріалами з офіційного сайту ФПУ.