Міністерство юстиції України повідомило Федерацію профспілок України про розгляд листа ФПУ від 12 квітня 2021 року № 07/01-16/245 щодо запровадження сервісу он-лайн будинку юстиції для професійних спілок і повідомило, що порушені профспілками питання заслуговують уваги та будуть враховані при доопрацюванні Он-лайн будинку юстиції.

Мінюст поінформував ФПУ, що міністерством проводиться постійна робота щодо удосконалення якості надання адміністративних послуг, зокрема і у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, які не мають статусу юридичної особи.

Опрацьовуються пропозиції та зауваження, що надходять від фізичних та юридичних осіб, які безпосередньо звертаються за отриманням таких адміністративних послуг.

Також надані профспілками пропозиції стосовно доопрацювання/запровадження «Он-лайн будинку юстиції» в частині подання документів професійними спілками до «Он-лайн будинку юстиції» заслуговують уваги і потребують детального розгляду та опрацювання.

Наказом Міністерства цифрової трансформації України від 11 грудня 2020 року № 201 «Про внесення змін до плану роботи Міністерства цифрової трансформації України на 2020 рік» затверджено план роботи Міністерства цифрової трансформації на 2020 рік (зі змінами) відповідно до якого визначені заходи на виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України серед яких, зокрема запровадження надання електронних послуг в електронній формі через Єдиний державний веб-портал електронних послуг «Дія».

Департамент правового захисту ФПУ