2 червня поточного року, за інформацією з офіційного сайту , народний депутат, заступник Голови комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.зазначив, що НАК “Нафтогаз” почав виставляти нові ціни на газ для підприємств теплокомуненерго, які виробляють тепло та гарячу воду. Певні ТКЕ вже оголосили про припинення постачання гарячої води через договори на постання газу та брак коштів.

“Постає питання: де НАК “Нафтогаз” бере ці ціни? Чи дійсно це ринкова ціна? Нещодавно до Офісу Президента звернулася Асоціація ТКЕ і Асоціація міст України стосовно порушення умов Меморандуму, який було укладено у січні”, — запитує Кучеренко.

Парламентар зазначив про комічність ситуації на “ринку” природного газу,  адже нарада відбувалася в Офісі Президента.

“Саме там відбулася нарада за участі: Президента України, прем’єр-міністра, керівника Нафтогазу, обох міністрів – Чернишова та Галущенка, голови НКРЕКП та головним у всьому цьому процесі пана Геруса. Яке було диво, що по закінченню наради представники Офісу Президента оголосили про встановлену ціну на газ на рівні 7,4 грн. Якщо порахувати цю цифру та додати до неї плату за розподіл газу, то нас очікує перерахунок тарифу. Мінімум на 40-50% збільшаться тарифи на тепло та гарячу воду”, — вважає Олексій Кучеренко.

Народний депутат зазначив, що через перерахунок мають збільшитись тарифи на тепло та гарячу воду наступного опалювального сезону.

“Порахуйте, будь ласка, останні роки ми платили у середньому 30-40 грн за 1 м2. Чи вистачить Вам грошей, якщо платіжка зросте у півтора раза? Якби це була лише ціна на газ, то це була б одна біда. Але на сьогодні НАК Нафтогаз виставляє містам і ТКЕ умови, які вони не можуть потягнути: погашення боргів, гарантії з боку місцевих бюджетів та попередня оплата”, — розповів Олексій Кучеренко.

Парламентар дав пораду усім мерам міст, очільникам ТКЕ та мешканцям міст надсилати звернення щодо зміни тарифу та майбутньої ціни на послугу з опалення та гарячої води.