12 травня 2021 року в місті Житомирі на базі КП «Житомиртеплокомуненерго» відбулася Науково-практична конференція Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго» на тему «Підведення підсумків проходження опалювального сезону 2020-2021 рр.» під головуванням Президента Асоціації Арсенія Блащука.

В нараді окрім керівників підприємств теплопостачання взяли участь Заступник Голови Комітету ВРУ з питань  енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко. Заступник Міністра розвитку громад та територій України Наталія Хоцянівська (дистанційно). Житомирський міський голова Сергій Сухомлин. Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, Голова ЦК Профспілки України Олексій Романюк, а також представники підприємств виробників та постачальників енергоефективного обладнання України та інших країн.

       На Конференції були обговорені  питання щодо врегулювання заборгованості теплопостачальних підприємств за спожитий   природний газ перед його постачальниками та погашення боргів населення перед підприємствами ТКЕ за отримані послуги, забезпечення окупності господарської діяльності, встановлення економічно обґрунтованих тарифів, соціальної напруги в трудових колективах у зв’язку з збільшенням заборгованості із заробітної плати та зволіканням розв’язання нагальних економічних і фінансових проблем цієї підгалузі на державному рівні.  

     Про свою стурбованість та практичні дії щодо вирішення проблемних питань підприємств житлово-комунального господарства поінформував учасників Конференції і Голова ЦК Профспілки О. Романюк. Він наголосив, що в останньому листі ЦК Профспілки, адресованому голові ВРУ і Прем’єр-міністру України було висловлено переконливе прохання не пересилати в подальшому профспілкові звернення Міністерству  розвитку громад та територій, оскільки існуючі проблеми в сфері теплопостачання можуть і мають вирішуватися лише на рівні Верховної Ради, Кабінету Міністрів України, а можливо і на РНБО, оскільки подальше зволікання з їх вирішенням створює загрозу безпеці не тільки окремим населеним пунктам, а й державі в цілому.

          Голова ЦК Профспілки повідомив також керівникам підприємств ТКЕ про підписання нової Галузевої угоди з соціальними партнерами, яка сприятиме підвищенню рівня заробітної плати працівників та соціальних гарантій.

       На Конференції було прийнято рішення про створення Організаційного комітету по підготовці акції протесту теплопостачальних підприємств у зв’язку з не вирішенням багатьох гострих питань у цій підгалузі. До його складу увійшли керівники підприємств ТКЕ, представники Асоціації міст України та галузевої Профспілки.