Соціальними партнерами підписано Зміни і доповнення до Галузевої угоди  у сфері житлово-комунального господарства

 22 квітня 2021 року соціальними партнерами підписано Зміни і доповнення до Галузевої угоди між Мінрегіоном, Об’єднанням організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» та Центральним комітетом профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України на 2017 – 2021 роки, зареєстрованої в Мінсоцполітики 31.01.2017 за № 7. Цей документ спрямований на удосконалення регулювання соціально-трудових відносин, розвиток соціального партнерства, реалізацію прав і гарантій працівників та роботодавців у сфері житлово-комунального господарства.

«Галузь житлово-комунального господарства потребує висококваліфікованих кадрів. І питання оплати праці є одним із ключових, адже ми маємо сприяти створенню належних умов для працівників підприємств житлово-комунального господарства, у тому числі шляхом встановлення гідних умов оплати» – зазначив Олексій Чернишов, Міністр розвитку громад та територій.

Зміни і доповнення до Галузевої угоди підписали: Міністр розвитку громад та територій О.Чернишов, голова Об’єднання організацій роботодавців України «Всеукраїнська конфедерація  роботодавців житлово-комунальної галузі України» О.Лотоцький  та голова ЦК профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України О.Романюк.

Змінами Галузевої угоди передбачено продовження терміну її дії до 2024 року та визначено:

  • забезпечити дотримання підприємствами житлово-комунального господарства вимог законодавства в частині виплати мінімальної заробітної плати із збереженням  відповідних співвідношень в оплаті праці працівників різної кваліфікації.
  • збільшити розмір оплати праці працівників у сфері  житлово-комунального господарства в середньому на 18%.

Детальніше ознайомитися з положеннями Галузевої угоди можна буде на сайті Мінрегіону після проходження повідомної реєстрації документу в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Джерело