16 квітня 2021 року  в режимі он лайн відбулася нарада трьох сторін соціального діалогу – Міністерства розвитку громад та територій України, Центрального Комітету Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України  та Всеукраїнської конфедерації роботодавців житлово-комунальної галузі України.

Також в нараді взяли участь  представники  Асоціації міст України, Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго», Української асоціації підприємств водопровідно-каналізаційного господарства «Укрводоканалекологія», низки обкомів Профспілки та окремих галузевих підприємств.

На нараді розглядалося питання про підписання Галузевої угоди на 2021-2024 роки.

Сторони домовилися підписати Галузеву угоду 22 квітня поточного року , а мінімальну тарифну ставку робітника І розряду у розмірі 180 відсотків від розміру прожиткового мінімуму  для працездатних осіб ввести з 01 червня 2021 року.

Окрім цього на нараді, Головою ЦК Профспілки Олексієм Романюком, було підняте питання  про спільне звернення до  Прем’єр-міністра України  Дениса Шмигаля від ЦК Профспілки, Асоціації міст України та Міжгалузевої асоціації «Укртеплокомуненерго» щодо критичної ситуації в галузі теплопостачання та невідкладного розв’язання нагальних проблем у цій сфері.

На жаль, це звернення було переадресоване Мінрегіону.

Сторони домовилися розглянути усі гострі галузеві питання та подальші спільні дії 22 квітня поточного року  на спеціальній нараді у Мінрегіоні.