У Міністерстві енергетики розробляють новий механізм формування тарифів на газ для населення, щоб споживачі були впевнені в тому, що їх не переводять неефективність роботи операторів мереж, і гроші не виймались, а вкладалися в підвищення якості та надійно

 У Міністерстві енергетики розробляють новий механізм формування тарифів на газ для населення. Про це на своїй сторінці в Facebook написав т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

 "Ми пропонуємо змінити принципи формування тарифів, щоб споживачі були впевнені в тому, що на них не перекладають неефективність роботи операторів мереж, і щоб гроші не виймалися, а вкладалися у підвищення якості та надійності постачання газу, тепла, електроенергії", - розповів виконувач обов'язки міністра.

 Вітренко анонсував введення обмеження націнки монополістів як на оптовому, так і на роздрібному ринку.

 "Складно не згадати проблеми з монополізацією енергетики, необхідність розвивати інституції, які мали б забезпечувати ефективність ринків, а також необхідність привнесення сучасних компетенцій на всіх рівнях управління. Ми опрацьовуємо введення обмеження націнки монополістів на роздрібному ринку та вдосконалення роботи оптового ринку зокрема щодо обсягів, які мають виставляти на ринок державні компанії. Для споживачів це означає менші ціні", - наголосив він.

 За словами Вітренка, фокус робитиметься на захисті вразливого споживача.

 "Щоб була чесна конкуренція, щоб не допускати зловживання на ринку, особливо з боку монополістів. Щоб були справедливі і зрозумілі тарифи. І щоб держава була впевнена, щоб ті, хто потребує державної допомоги, її отримують. Як через субсидії, так і гранти на енергоефективність", - підкреслив очільник Міненергетики.

 При цьому споживачам будуть запропоновані нові сервіси, у тому числі - сервіс автоматичного обміну даними між системою нарахування монетизованих субсидій і системами виставлення рахунків за комунальні послуги.

 Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Міністерство енергетики відпрацьовувало питання переходу споживачів на одну платіжну квитанцію з оплати газу та його розподілу. 

 

Україна комунальна