Засідання РАДИ ФПУ

16 лютого у Будинку профспілок відбулось сьоме засідання Ради Федерації профспілок України.

Як забезпечити ефективний соціально-економічний захист працівників, подальший розвиток соціального діалогу та профспілкового руху? Що потрібно зробити для досягнення соціальної справедливості? Ці та інші актуальні питання в контексті підготовки проектів документів  чергового з’їзду ФПУ обговорили члени Ради ФПУ на своєму засіданні.

Повідомляємо, що Рада ФПУ прийняла рішення провести VIII з’їзд Федерації профспілок України 24 березня 2021 року у Києві.

Учасники заходу заслухали доповідь Голови СПО Григорія  Осового  «Про  Стратегію діяльності ФПУ на 2021–2026 роки «Час дій та якісних змін» . Рада ФПУ прийняла рішення взяти за основу проєкт постанови VIIІ З’їзду ФПУ «Про Звіт Ради Федерації профспілок України  про роботу у період з березня 2016 по березень    2021 рр.» і затвердила Звіт про виконання бюджету Федерації профспілок України за 2020 рік.

Особливо гостра дискусія розгорнулася навколо запропонованих Робочою групою Ради ФПУ з напрацювання пропозицій щодо змін Статуту  Федерації профспілок України. Заслухавши та обговоривши доповідь з цього питання, Рада ФПУ прийняла рішення доручити згаданій групі продовжити роботу щодо внесення змін до Статуту ФПУ та розглянути це питання на черговому засіданні Ради ФПУ, яке планується провести 18 березня поточного року.