Уточнено правила подання Звіту з ЄСВ у разі припинення платника або зняття з обліку в податкових органах

Офіс великих платників податків ДПС повідомляє, що Міністерство фінансів наказом № 670 затвердило зміни до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Зокрема, уточнено порядок подання страхувальниками звіту з ЄСВ (далі - Звіт).

Визначено, що у разі припинення або зняття з обліку в податкових органах страхувальник зобов'язаний подати Звіт за останній звітний період до дня державної реєстрації припинення, в якому:

- здійснено державну реєстрацію припинення страхувальника або державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності;

- припинено незалежну професійну діяльність згідно з даними реєстру страхувальників;

- платник втратив статус члена фермерського господарства, набув статусу особи, яка підлягає страхуванню на інших підставах, звільнений від сплати єдиного внеску відповідно до ч. 4 ст. 4 Закону про ЄСВ.

В інших випадках страхувальники, на яких не поширюється дія Закону про держреєстрацію, зобов'язані подати Звіт до дня подання заяви в податкові органи про зняття з обліку платника єдиного внеску.

Разом зі Звітом за останній звітний період страхувальники зобов'язані подати звіти за попередні звітні періоди, якщо вони не подавались.

Джерело