За жовтень українці отримали платіжки за комунальні послуги на суму 11 млрд грн. Це 57% більше, ніж було нараховано рік тому, коли за жовтень 2019 населенню нарахували 7 млрд гривень, про це свідчать дані Деравної служби статистики України.
 
Всього у жовтні 2020 українці погасили понад 9 млрд грн, що становить близько 82% від нарахованих сум, а рік тому – 5,8 млрд грн – понад 83%. Заборгованість споживачів за компослуги зросла на 1,7 млрд грн і склала 56,1 млрд грн.
 
Найбільше за комунальні послуги нарахували жителям Києва (1,45 млрд грн), Харківської (944 млн грн), Дніпропетровської (925 млн грн), Київської (794 млн грн) і Львівській (763 млн грн) областей.
 
Тим часом, в Україні суттєво зріс тариф на передачу електроенергії.
 
Крім того, найближчим часом у Міненерго планують підвищити тарифи на електроенергію для населення. У відомстві вважають такий метод єдино оптимальним для того, щоб стабілізувати розбалансований ринок.
 
Нагадаємо, у країні зростає кількість боргів по зарплатах. Станом на початок листопада сума становила майже 3,8 мільярдів гривень. 
 

За жовтень показники заборгованості робітникам різних підприємств та компаній більш за все зросли на Луганщині. Натомість скорочення заборгованості було зафіксовано на Рівненщині (майже на 13%), Кіровоградщині (8,7%), у Чернівецькій та Тернопільській областях – на 9,2 та 7,6% відповідно. По всій країні за жовтень зафіксовано зростання боргу на 6,5 відсотків.  

Україна комунальна