Державна установа «Національний науково-дослідний інститут промислової безпеки та охорони праці» провела вебінар на тему: «Технічне розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті. Безпека використання газу в побуті».

У заході взяли участь посадові особи територіальних органів Держпраці, представники спеціалізованих підприємств газового господарства, житлово-комунальних підприємств, експертно-технічних центрів та суб’єкти господарювання, які задіяні у проведенні технічних розслідувань аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті.

Учасники вебінару розглянули питання щодо безпечного використання газу, процедури розслідування аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті, запобігання їх виникненню у майбутньому.

Зокрема головний спеціаліст відділу нагляду на виробництві і об’єктах підвищеної небезпеки департаменту нагляду в промисловості і на об’єктах підвищеної небезпеки Держпраці Андрій Кузьмяк розповів про:

  • причини та облік нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті;
  • аналітичний огляд інформації щодо нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу в побуті;
  • нормативно-правова базу з питань безпеки використання газу в побуті;
  • організацію та проведення технічного розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов’язаних з використанням газу в побуті;
  • контроль за виконанням рішень комісій з технічних розслідувань;
  • аналіз типових помилок при оформленні документів за результатами технічних розслідувань.

Державна служба України з питань праці