Група Нафтогаз прогнозує, що з початком опалювального сезону - у листопаді-грудні - варто очікувати подальшого подорожчання газу.

НАК "Нафтогаз України" оприлюднив жовтневу ціну газу для виробників теплової енергії, яким НАК «Нафтогаз України» постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами), що на 24% більше проти місяця раніше. 

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України". "У жовтні 2020 року оптова ціна на природний газ для виробників теплової енергії, яким НАК “Нафтогаз України” постачає газ у рамках спеціальних обов’язків (ПСО), становить 5374,1 грн за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами)", - йдеться у повідомленні.  У НАК нагадали, що ціна газу для виробників тепла розраховується відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 р. № 867, з урахуванням змін котирувань (цін) на європейських газових хабах.

 "За період, який використовується для розрахунків, котирування на природний газ у Європі зросли у порівнянні з вересневими цінами на 26% через підвищення попиту. Проте, завдяки значним запасам у підземних сховищах газу в Україні, ціна газу для виробників тепла у жовтні зросла порівняно з минулим місяцем на 24%", - вказали у компанії.

Також, Група Нафтогаз прогнозує, що з початком опалювального сезону - у листопаді-грудні - варто очікувати подальшого подорожчання газу. 

"Поступово розпочинається опалювальний сезон, а з ним зростає попит на газ. У листопаді-грудні варто очікувати подальшого подорожчання газу. Але значні запаси у сховищах України та Європи утримають ціни від стрімкого зростання", - вказали у Нафтогазі.

 

Джерело: Україна комунальна