Заборгованість контрагентів Компанії за природний газ складає 71,6 млрд. грн. (збільшення на 808 млн грн, або 1,1% за тиждень), в тому числі  в рамках роботи відповідно до положення про ПСО – 67,7 млрд. грн.
За тиждень підприємства ТЕЦ (виробництво електроенергії) збільшили борг на 707 млн. грн. (9,5%), виробники тепла – на 111 млн .грн. (0,3%), регіональні газозбутові підприємства зменшили борг на 5 млн .гривень, про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз України".
 
Станом на 13 жовтня 2020 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ перед НАК «Нафтогаз України» складає близько 44,3 млрд. грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 818 млн грн (1,9%).
 
Заборгованість регіональних газозбутових підприємств складає близько 23,7 млрд .грн. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість зменшилась на 5 млн. грн.
 
Заборгованість промислових підприємств за минулий тиждень зменшилась на 5 млн. грн. (0,1%) та складає близько 3,6 млрд. грн.
 
Заборгованість КП ВО Київради «Київтеплоенерго» за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилась на 475 млн. грн. (16,6%). Сумарна заборгованість Київтеплоенерго складає близько 3,3 млрд грн.
 

Зростання заборгованості ТКЕ, ТЕЦ та газозбутових підприємств протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у вересні 2020 року, а розрахунки населення за послуги з постачання газу та теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.

Джерело: "Україна комунальна".