Міністерство розвитку громад та територій України і соціальні партнери об’єднують зусилля щодо вирішення нагальних питань у сфері ЖКГ

5 жовтня 2020 року У Мінрегіоні відбулася робоча зустріч із соціальними партнерами у сфері житлово-комунального господарства, в якій  взяли участь заступник Міністра розвитку громад та територій України Н. Хоцянівська, Голова Об’єднання організацій роботодавців «Всеукраїнська конфедерація роботодавців житлово-комунальної галузі України» О. Лотоцький та Голова ЦК профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України  О. Романюк.

Учасники зустрічі обговорили нагальні питання у сфері житлово-комунального господарства та окреслили план дій щодо їх вирішення, у тому числі шляхом внесення змін до законодавства України. Особливу увагу  було зосереджено  на необхідності  збереження та розвитку трудового потенціалу в галузі, створення умов для підвищення кваліфікації та професійного росту працівників, а також гідної оплати праці. 

«Житлово-комунальне господарство – це одна з найважливіших галузей господарського комплексу України, яка створює необхідні умови для життєдіяльності населення. Тому дуже важливо, що міністерство разом з профспілками об’єднують свої зусилля в напрямку вирішення нагальних питань ЖКГ і акцентують увагу на збереженні кадрового потенціалу галузі та підвищенні його професійного рівня», – зазначила заступник Міністра Наталія Хоцянівська.

Також обговорили питання необхідності всебічного поновлення соціального діалогу та залучення до співпраці  Асоціації міст України.

У ході зустрічі було запропоновано звернутися до Голови Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг з проханням проведення парламентських слухань стосовно  проблемних питань сфери житлово-комунального господарства та шляхів їх вирішення.