У Мінрегіоні відбулася онлайн нарада з питань підготовки до опалювального сезону 2020/21рр під головуванням заступника Міністра розвитку громад та територій України Наталії Хоцянівської. У заході взяли участь представники обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств теплопостачання, НАК «Нафтогаз України» та оператори газорозподільних систем.

«Продовжується підготовка господарств до роботи в осінньо-зимовий період. Тільки своєчасно розпочата та організаційно забезпечена робота  підприємств теплопостачання може гарантувати вчасний запуск опалювального сезону. Мінрегіон моніторить ситуацію та закликає як підприємства теплопостачання, так і органи місцевого самоврядування, вжити усіх заходів для вчасного надання послуг з теплопостачання у домівки українців», – зазначила Наталія Хоцянівська.

Учасники наради обговорили нагальні питання житлово-комунального господарства. Зосередили увагу на проблемних питаннях, зокрема: забезпечення належного рівня розрахунків підприємств теплопостачання за спожитий природний газ та виконання договорів реструктуризації заборгованості; заборгованість підприємств за розподіл природного газу перед операторами газорозподільних систем; арешт рахунків підприємств теплопостачання.

Представники облдержадміністрацій запевнили, що вживаються всі належні заходи задля своєчасного початку опалювального сезону.

6 жовтня заплановано проведення наради щодо врегулювання боргів ТЕЦ за споживання та розподіл природного газу за участі Фонду державного майна України, Міненерго, НАК «Нафтогаз України», представників асоціації газорозподільного ринку.

Джерело