Зупинемо антисоціальні законопроекти! Сила в Єдності!

Сьогодні, 30 червня 2020 року , у столиці та регіонах України  відбулась всеукраїнська попереджувальна акція протесту профспілок з вимогою не допустити прийняття антипрофспілкового законопроекту № 2681 та інших антисоціальних законодавчих актів.

Основною формою акції визначено -  інформаційне пікетування державних установ у Києві та на місцях.  

В столиці учасники  сформували колону на майдані Незалежності з дотриманням соціальної дистанції 1,5 м. між кожним учасником. Колона  пройшла  від майдану Незалежності по вул. Хрещатик до Європейської площі далі повернула на вул. М. Грушевського та пройшла до перетину з вул. Шовковичною.

Під час пікетування біля Верховної Ради на площі Конституції виступили представники профспілок. Учасники акції вручили  вимоги профспілок парламентарям (з вимогами можна ознайомитись нижче).

 

Пікетувальники Офісу Президента передали аналогічні вимоги і представнику Офісу Президента.

  

В И М О Г И

Всеукраїнської попереджувальної акції протесту профспілок

 

  1.  Зупинити подальше просування Урядом антисоціального закону про працю, який порушує права громадян.

 

  1.  Відкликати з Верховної Ради України антипрофспілковий депутатський законопроект №2681 від «слуг народу». Профспілкову реформу проводити лише за участі самих профспілок.

 

  1.  Вилучити з законопроекту №2275 статтю щодо позбавлення прав профспілок і роботодавців на рівне представництво інтересів застрахованих осіб у фондах соціального страхування.

 

  1.  Відкликати з посади голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галину Третьякову за проведення антисоціальної політики та антигуманну позицію по відношенню до громадян України.

 

  1.  Відновити діяльність на робочих місцях і надати фінансову та матеріальну підтримку працівникам, які потерпають в умовах економічної кризи, викликаної поширенням короно вірусної інфекції. Ліквідувати заборгованість із заробітної плати.

Зберегти доступність та обсяг надання медичної допомоги населенню, припинивши  закриття закладів охорони здоров'я, звільнення медпрацівників та забезпечивши їм гідну заробітну плату, безпечні умови праці в умовах пандемії COVID-19.

 

Активну  участь члени галузевої Профспілки взяли також у масових акціях, які проводились в регіонах.

 Об’єднання профспілок Харківської області підтримало ініціативу Федерації профспілок України та організувало акцію у формі інформаційних  пікетів. Заходи пройшли по всьому місту в найбільш людних місцях, у тому числі біля входів до станцій метро та біля будинку Харківської обласної державної адміністрації.

 

Від Харківської обласної організації Профспілки у заході прийняли участь працівники апарату ХООП та представники найбільших членських профспілкових організацій: ППО КП «Харківські теплові мережі», ППО КП «Харківводоканал», ППО КП «Харківблагоустрій», ППО КП «Жилкомсервіс», ППО КП «Шляхрембуд», ППО КП «Харківгорліфт», ППО КП «Ритуал», ППО КП «КВЛК».

Звертаючись до громадян, учасники заходу роз’яснювали їм в чому є неприпустимість прийняття Верховною Радою України антиконституційного законопроекту № 2681. Пікетувальники вигукували гасла: «2681-НІ!», «Третьякову – у відставку!», «Зупинимо знищення профспілок разом!», «Ні – рабським трудовим законопроектам!», роздавали перехожим листівки та інші друковані матеріали вказаної тематики.

Усі учасники інформаційного пікету від Харківської організації Профспілки були забезпечені необхідними засобами для безпеки здоров’я та профспілковою атрибутикою, а саме: питною водою, масками, рукавичками, кепками та прапорцями з символікою галузевої Профспілки.

Інформація  щодо акції в регіонах України буде  оновлюватись по мірі надходження матеріалів з областей.  

ФОТОРЕПОРТАЖ: 

Харківська область

Закарпатська область 

Вінницька область

флешмоб

Запорізька область

Дніпропетровська область