Робота комунальних служб в умовах карантину

 

м. Київ

 Комунальні підприємства міста продовжують миття та дезінфекцію вулиць столиці в посиленому режимі.

Щодня 55 поливомийних машин працюють на столичних вулицях.

Майже 140 працівників здійснюють дезінфекцію зупинок громадського транспорту та підземних пішохідних переходів.

У постійному режимі 4 тролейбусних, 4 автобусних та 3 трамвайних депо забезпечують дезінфекцію наземного громадського транспорту, що перевозить сьогодні пасажирів за спецперепустками.

Також обов’язкову дезінфекцію проходить і весь спецтранспорт комунальних підприємств дорожньої сфери. Зокрема, техніка, задіяна на ремонтних роботах, евакуатори та інші спец авто.

Усі обслуговуючі організації, незалежно від форми власності, повинні здійснювати санітарну обробку житлових будинків. Для цього задіяні двірники та прибиральники, які працюють в посиленому режимі.

 

м. Одеса

 Співробітники ЖКС та КП «Міські дороги» продовжують системну дезінфекцію вулиць, провулків, парадних будинків і прилеглих територій.

Згідно з рекомендаціями епідеміологів і з урахуванням щільності населення в Одесі розроблені маршрути миття магістральних вулиць, на яких працює спецтехніка КП «Міські дороги» і залучених організацій.

Всього щодня миття проїжджої частини, тротуарів та дезінфекцію парадних і місць загального користування проводять 80-90 одиниць спецтехніки і понад 1200 співробітників. Для протидії поширенню COVID-19 комунальними службами та підприємствами міста створені і працюють 94 мобільні бригади, які здійснюють дезінфекцію парадних багатоквартирних будинків. Проводиться миття поручнів, кабін ліфтів, кнопок ліфтів. У разі виявлення мешканців, хворих на COVID-19, дезінфектори проводять повний комплекс передбачених заходів з дезінфекції.

Згідно з рекомендаціями, отриманими від епідеміологів «Національної експертної групи з інфекційного контролю», розроблені маршрути миття проїжджої частини магістральних вулиць, тротуарів та місць загального користування, яке здійснюють 90 одиниць техніки КП «Міські дороги», КП «Міськзелентрест», а також залучених організацій. У такому прибиранні задіяні підмітально-прибиральні, поливомийні машини і машини для обслуговування зупинок, гідродинамічні автомобілі та ін.

У місті діють 94 бригади, які виконують роботи щодо запобігання поширенню COVID-19.

Це щоденна і дуже важка праця, яка дозволить  максимально протидіяти наступу небезпечного захворювання.

  

м. Дніпро

 Робота усіх комунальних підприємств, які обслуговують Дніпро та забезпечують його життєдіяльність, в умовах карантину продовжується у штатному режимі.

На сьогодні насамперед виконано 100 % обробку житлового фонду. Уже 8 разів комунальники продезінфікували під’їзди багатоквартирних будинків у місцях найбільшого скупчення людей: перші поверхи, сходові майданчики та кабіни ліфтів. На черзі завершення 9-ї черги таких дій. У будинках, де було виявлено громадян із підозрою на коронавірусну інфекцію, додатково проводиться обробка через день. На сьогодні таких будинків по місту 150. Мешканцям цих багатоповерхівок роздали 1200 флаконів антисептику безкоштовно.

По місту комунальники виконують роботу згідно з планом.

Зокрема ремонтують під’їзди, ліфти, покрівлі, сантехсистеми у будинках комунальної власності та ОСББ. Триває ремонт гідроспоруд, встановлення люків і чищення дощоприймачів, колодязів і колекторів. На дорогах наносять розмітку, встановлюють знаки, проводять капітальний ремонт світлофорних об’єктів тощо. Продовжують працювати КП «Міськсвітло» та КП «Дніпроводоканал».

 

 

м. Запоріжжя

 У Запоріжжі замінюють старий водогін.

 У Заводському районі міста триває реконструкція трубопроводу по вулиці Електричній. Співробітники КП «Водоканал» проводять заміну старої труби водопостачання на нову, пластикову. Наразі роботи тривають на ділянці у 250 метрів, 700 метрів – замінили минулого року. Загальна ж протяжність реконструйованої ділянки складатиме півтора кілометри.

Раніше на ділянці водогону по вулиці Електричній траплялися регулярні пориви труби. Аби уникнути аварійних ситуацій у майбутньому, на підприємстві "Водоканал" вирішили повністю замінити трубу.

 Роботи розділили на кілька етапів. Сьогодні працюють на ділянці у 250 метрів. Повністю завершити ремонт тут планують вже восени.

Фінансують проведення робіт завдяки інвестиційній програмі підприємства "Водоканал". Вирішили не залучати підрядників і виконати реконструкцію власними силами. Так вдалося знизити загальну вартість проєкту.

Під час заміни труби комунальники перекривають лише ті вулиці, на яких тривають роботи. А воду мешканцям прилеглих будинків відключають ненадовго - лише на час підключення до нового трубопроводу.

  

м. Львів

 У Львові тривають роботи з очистки, промивки і ремонту дощоприймачів.

80% усіх дощоприймачів вже очищено.

Найбільшу увагу комунальники приділяють дощоприймачам, де траплялися підтоплення.

 Окрім очистки, де є необхідність, дощоприймачі промивають, а також і ремонтують, якщо є заломлення.

В умовах карантину,  комунальні служби Львова продовжують миття вулиць,  тротуарів та під’їздів будинків, зупинок громадського транспорту тощо.

Прибирання проводиться за допомогою порохотягів.

Також комунальні підприємства і управляючі компанії закупили 35 акумуляторних ранцевих оприскувачів і зараз їх активно використовують в роботі.

  

м.  Полтава

 4 травня, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Відповідно до порядку денного, члени комісії розглянули три питання — про запобігання поширенню на території м. Полтава гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2; про передачу з міського матеріального резерву засобів захисту та обладнання для дезінфекції; про розгляд звернення Управління адміністративних послуг Полтавської міської ради.

Зокрема, комісія вирішила здійснити відпуск та передати безповоротно і безоплатно з міського матеріального резерву засоби захисту та обладнання для дезінфекції:

Комунальному підприємству "Спецкомбінат похоронно-ритуального обслуговування":

- комбінезон захисний – 10 шт.;

- окуляри – 10 шт.;

- протиаерозольні респіратори – 50 шт.;

- рукавички – 100 пар;

- антисептик спиртовий – 10 фл. по 1 л.;

- засіб для дезінфекції хлорвмісний – 3 кг.

 

Комунальному підприємству «Полтаваелектроавтотранс» Полтавської міської ради:

- засіб для дезінфекції – 20 л;

- засіб для дезінфекції хлорвмісний – 5 кг.;

- рукавички – 1000 пар.

 

Комунальному підприємству Полтавської обласної ради «Полтававодоканал»:

- протиаерозольні респіратори – 30 шт.;

- засіб для дезінфекції – 5 л.;

- засіб для дезінфекції хлорвмісний – 5 кг.