Рішення Уряду про карантин – необхідний крок для захисту громадян, – Олексій Чернишов

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов прокоментував впровадження карантину задля запобігання поширення коронавірусу в Україні.  

«Наше завдання максимально захистити громадян та мінімізувати наслідки, почавши вчасно діяти», – зазначив Олексій Чернишов. 

Міністр наголосив, що задля зменшення вірогідності захворіти на COVID-19 громадяни  повинні дотримуватись простих рекомендацій від лікарів щодо захисту від вірусних інфекцій. Для зручності, на сайті www.covid19.com.ua зібрана вся офіційна інформація про коронавірус та відповіді на основні питання.

У свою чергу, Мінрегіон проводить інформаційну кампанію щодо індивідуального захисту працівників, в міністерстві обмежені масові заходи та поширені пам’ятки щодо коронавірусу, розроблені МОЗ України.  

Нагадаємо, що 10 березня, під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому були обговорені питання протидії поширенню вірусу COVID-19.    

11 березня 2020 року Уряд затвердив заходи, які необхідно вжити через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні.