25  лютого 2020 року Всесвітній  день акцій з Україною  «Руки геть від українських профспілок!»

Міжнародна конфедерація профспілок виступила із Зверненням.

Шановні колеги!

Ми ще раз звертаємо вашу увагу на критичну ситуацію в Україні та закликаємо приєднатися до глобального дня дій 25 лютого 2020 року.

14 січня ми зверталися із закликом надіслати протестні листи до українського уряду, на який ви масово відреагували. Наші українські членські організації дуже вдячні за вашу підтримку та солідарність, їхнє послання вдячності додається. Однак на сьогодні ми не бачимо жодної позитивної реакції з боку уряду, в той час як законодавчий процес продовжується.

Після зустрічі із представниками українських профспілок у Брюсселі 22 січня у координації з кількома глобальними федераціями профспілок, було прийнято рішення посилити тиск на уряд, організувавши глобальну профспілкову акцію солідарності 25 лютого, що збігається з візитом місії високого рівня МКП/ЄКП в Україну з 25 по 27 лютого 2020 року.

Тому ми закликаємо наші членські організації:

  1. Проведіть зустріч з Посольством або Місією України у вашій країні 25 лютого, щоб особисто вручити протестний лист та висловити свою підтримку вимогам профспілок. Зразок листа із тим самим змістом, що розсилався 14 січня, додається.
  2. Поширюйте інформацію про ситуацію в Україні та про необхідність глобальної солідарності на своїх сторінках у соціальних медіа (використовуючи #HandsOffUkraineUnions Руки геть від профспілок України) та через профспілкові ЗМІ. Деякі ідеї:

а) однохвилинне відео, на якому ваш генеральний чи міжнародний секретар висловлює солідарність.

б) короткий запис у блозі, в якому висвітлюється, як антипрофспілкове законодавство в Україні підриває права працівників повсюди.

  1. зображення на зразок цього.

г) Деякі зразки повідомлень у твіттері:

  1. Ми приєднуємося до профспілок по всій планеті у солідарності з працівниками та їхніми профспілками в Україні. Уряд просуває нове антиробітниче законодавство, ми говоримо ? Руки геть від українських профспілок #HandsOffUkraineUnions. Підрив прав працівників в одній країні є загрозою для прав працівників будь-де!
  2. Закликаємо Уряд України відкликати антиробітничі законопроекти. Право працівників на свободу об'єднання не підлягає обговоренню та має поважатися. Руки геть від українських профспілок #HandsOffUkraineUnions

Ми проінформуємо вас про висновки місії.

 

З солідарним вітанням,  Міжнародна конфедерація профспілок