Профспілкова акція пікетування Комітету Верховної Ради України  з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів 

5 лютого 2020 року біля будівлі Комітету Верховної Ради України  з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, що на вулиці Банковій,  представники галузевої Профспілки  взяли активну участь у чисельному пікеті проти антисоціального законопроекту «Про працю» та антипрофспілкового законопроекту, які розглядалися у Комітеті.

Під час засідання Комітету, відбувся мітинг. На ньому виступили профактивісти, керівники галузевих профспілок та інших громадських організацій, які приєднались до протесту Федерації профспілок України.

Було зазначено, що у Верховній Раді Парламенті зареєстровані декілька законопроектів, які не відповідають Конституції України, міжнародним актам та містять норми, які звужують права й гарантії працівників та діяльності профспілок.

Виступаючі вщент розкритикували законопроекти № 2708 «Про працю» та № 2681 «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)».

Учасники акції, враховуючи суспільний резонанс, наполягали на публічному обговоренні вказаних законопроектів; закликали владу дотримуватись норм Конституції і поважати норми міжнародного права та положення Угоди про асоціацію з ЄС.

Пікет завершився прийняттям Резолюції, в якій наголошується, що у випадку ігнорування вимог учасників акцій, профспілки будуть вимагати відставки голови Комітету Г. Третьякової та застосовувати усі можливі засоби захисту прав  і інтересів людей праці – аж до страйку.