Уряд скасував рішення Гройсмана про обмеження тарифів на опалення і гарячу воду.

У Кабміні стверджують, що скасування постанови "забезпечить стале проходження опалювального сезону і усуне загрозу відключення міст від газу через економічно необґрунтовані ставки тарифів".

Кабінет міністрів України на засіданні 15 листопада 2019 року  прийняв рішення "Про визнання такою, що втратила чинність постанови від 26 червня 2019 року №560", якою встановлювалися граничні тарифи на опалення та гаряче водопостачання. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та навколишнього середовища.

Постанова №560 уряду Володимира Гройсмана встановила граничні тарифи на послугу з постачання теплом для населення на рівні 1,4 тис. грн. за 1 Гкал. (за наявності приладів обліку) і 35,21 грн. за 1 кв. м (без приладів обліку). Також у цій постанові встановлювалися граничні тарифи на послугу гарячого водопостачання: 83,66 грн. за кубометр (з рушникосушкою) і 75,74 грн. за кубометр (за відсутності рушникосушок).

Крім того, з відповідним проханням до прем'єр-міністра Олексія Гончарука звернулася Асоціація міст України.

У міністерстві додають, що середньозважений тариф по Україні на теплову енергію станом на 1 травня становив 1,8 тис. грн. за Гкал, а обмеження тарифу відповідно до скасованої постанови призвело б до додаткових витрат місцевих бюджетів за час опалювального сезону 2019/2020 року на суму 7 млрд. грн.

При цьому зазначається, що громадяни, чиї доходи недостатні для розрахунку за комунальні послуги, мають право на субсидію. Всього на наступний рік у державному бюджеті на програму субсидій закладено 47,6 млрд. грн.