4 жовтня 2019 року о 9:00 розпочався  загальнонаціональний «круглий стіл» на тему: «Гідні соціально-трудові стандарти - головний мотив праці в Україні і добробуту в сім'ї» , який організувала  Федерація професійних спілок України.

До участі запрошені: представники органів державної влади, наукових та громадських організацій, ЗМІ. Модератор:  Андрій Куликов -  ведучий телепрограм каналу ICTV.

Журналісти, які візьмуть участь у заході зможуть отримати «з перших рук»  інформацію про позицію профспілок щодо зміни взаємин працівник-роботодавець у  форматі підготовки нового Трудового кодексу.  Також з’ясувати питання, які їх цікавлять щодо особливостей функціонування Фондів соціального страхування України, проведення глобальної приватизації та земельної реформи тощо.

У рамках заходу з нагоди Всесвітнього дня дій за гідну працю відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу на кращий колективний договір за 2017-2019 роки.

Довідково. 

День дій за гідну працю встановлений Міжнародною Конфедерацією профспілок (МКП), відзначається щороку 7 жовтня. У багатьох країнах світу цього дня відбуваються активні солідарні дії профспілок і громадськості у боротьбі за утвердження принципів гідної праці. Це, перш за все, належна зарплата та її своєчасна виплата, створення нових високотехнологічних робочих місць, захист прав працівників на вступ до профспілок та проведення колективних переговорів.