Одним з ключових напрямків діяльності Профспілки є організація оздоровлення спілчан та їх сімей.

Особливо це питання актуально постає влітку, коли на відпочинок потрібно відправити тисячі дітлахів. І незважаючи на те, що суттєвого покращення економічного стану  підприємств галузі  наразі не спостерігається, навіть у таких  складних умовах профспілкові організації знаходять шляхи  і можливості  для вирішення  значимих соціальних питань.

Провідне місце в організації оздоровлення  та відпочинку  членів Профспілки традиційно  посідає Дніпропетровська обласна організація на чолі з головою обкому –  Анастасією Демідовою. В цій профспілковій  організації збережена  практично вся  соціальна  інфраструктура, на балансі перебувають три  дитячі оздоровчі заклади, -  аналогу  немає в Україні. В області проводиться конкурс  на кращу організацію  оздоровлення і відпочинку дітей. Активну участь  первинні профорганізації приймають і у Всеукраїнському огляді  дитячого оздоровлення, започаткованому ФПУ.

Варто зазначити, що у відомчих закладах заздалегідь здійснили  благоустрій територій, вчасно провели  ремонтантні роботи, змінили  старий інвентар та обладнання,  встановили сучасну пожежну та охоронну сигналізацію, а також  подбали при підбір кваліфікованого персоналу  -  педагогів, вихователів та медичних працівників. Особливу увагу в нинішньому  літньому сезоні  спрямовано на  організацію відпочинку  та оздоровлення малечі із багатодітних, неповних та  малозапечених дітей та дітей з інвалідністю.

 На жаль  останнім часом, кількість оздоровлених дітей в Україні постійно зменшується, це пов’язано із скасуванням  витрат на санаторно-курортне лікування та оздоровлення  Фондом соціального страхування, а також збільшенням податків та різних зборів високу вартість енергоносіїв тощо.

Але не зважаючи на всі проблеми, літній сезон відпочинку у 2019 році пройшов на найвищому рівні. І щоб підбити підсумки Всеукраїнського  огляду з  оздоровлення працівників та їх дітей, Дніпропетровська обласна організація Профспілки з 05 по 08 вересня 2019 року,  у смт. Затока , Одеської області  організувала і провела щорічну нараду-семінар, де зібралися всі, хто безпосередньо причетний до організації дитячого відпочинку та оздоровлення.

Голова Центрального Комітету  Профспілки  Олексій Романюк, на запрошення Дніпропетровської обласної організації Профспілки, взяв участь у зазначеному заході.

В своїй промові він акцентував увагу, що цей рік був насичений знаковими подіями для країни, зокрема  обрання Президента України, перезавантаження влади, в тому числі і омолодження та оновлення парламенту і уряду,  надважливі законодавчі ініціативи, активізація боротьби з корупцією, початок процесу прозорого формування тарифів на енергоносії, перегляд податкового навантаження  тощо. Олексій Іванович  окремо зупинився на роботі ЦК Профспілки, яку охарактеризував  як багатовектору, і основними векторами назвав співпрацю з соціальними партнерами , профільними комітетами КМУ та ВР, Асоціацією НКРЄКП, галузевими  асоціаціями і корпораціями; роботу з обкомами; роботу в рамках ФПУ; міжнародну  та інформаційну робота. Проведення  різноманітних заходів, організація і контроль за фінансами.

Романюк О.І. проінформував учасників наради  про структуру і чисельність Профспілки, членство у ФПУ, PSI, EPSU.   Не оминув  увагою  і соціально-економічний блок питань: це  галузеві угоди, їх значимість і проблеми з роботодавцями.

Зупинився на  необхідності  вирішення гострих питань галузевих підприємств, які як правило мають спільний характер по всіх регіонах України.

Голова ЦК Профспілки  звернув увагу на  фінансову політику у Профспілці та дотримання фінансової дисципліни  на усіх рівнях організаційної структури.

Більш детально обговорювалося  питання про оздоровлення та відпочинок спілчан і членів їх сімей, про необхідність запровадження програми державної підтримки  цього напрямку, зниження податкового навантаження на підприємства, які займаються оздоровленням дітей.

Також у нараді взяла участь голова Одеської обласної організації -  Накул Поліна Григорівна.

У ході заходу були визначені переможці і відбулася церемонія нагородження. Зокрема,  було нагороджено Почесними грамотами ЦК Профспілки  за активну участь і досягнення  вагомих показників  у Всеукраїнському огляді  роботи профспілок і трудових  і трудових колективів  на кращу організацію оздоровлення  і відпочинку дітей  влітку 2019 року низку трудових колективів та голів первинних профспілкових організацій Дніпропетровської області.

Також  за підсумками Всеукраїнського огляду роботи профспілок і трудових колективів  на кращу організацію оздоровлення і відпочинку  дітей у 2019 році,  були нагороджені Почесними грамотами ФПУ:

у номінації «Золоте літо» : Родь О.В. – голова Криворізької міської організації Профспілки; у номінації  «Кращий заклад оздоровлення та відпочинку дітей»: дитячий заклад оздоровлення та відпочинку  «Комунарець», Дніпропетровська область ; у номінації «Здорові діти – майбутнє країни» : Трудовий колектив  районного комунального підприємства  «Комунальник» стм. Петриківка, Дніпропетровська .

Урочисто оголосили  подяки  ФПУ: Департаменту  житлово-комунального господарства  та будівництва  Дніпропетровської ОДА; Трудовому колективу  КП «Теплоенерго», м. Дніпро;

Трудовому колективу  КП «Міськсвітло» ДМР, м. Дніпро ;Трудовому колективу  КП «Криворіжтепломережа; Трудовому колективу  ВО Житлово-комунального господарства  та будівництва  Дніпропетровської ОДА та особисто низці  профспілкових активістів.