ЦК Профспілки привітало Альону Бабак,   з призначенням на посаду Міністра розвитку громад та територій України

Нове Міністерство розвитку громад та територій України очолила Альона  Валеріївна Бабак. Відповідне рішення прийняла Верховна Рада України (в попередньому уряді існувало Міністерство регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства, яке очолював віце-прем'єр Геннадій Зубко).

Нагадаємо, Альона Бабак була народним депутатом України VIII скликання та заступницею голови Комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства. Була співавторкою низки законів, серед яких "Про забезпечення прозорості у видобувних галузях", "Про доступ до об’єктів будівництва, транспорту, електроенергетики з метою розвитку телекомунікаційних мереж", "Про енергетичну ефективність будівель", "Про житлово-комунальні послуги". Є досвідченою експерткою у сфері житлово-комунального господарства. Вона завжди тісно і плідно співпрацювала з ЦК Профспілки.

Їй 49 років. Родом з Кривого Роду. До депутатства була директоркою та співзасновницею ТОВ "Інститут місцевого розвитку".

За освітою Альона Бабак філолог – закінчила Київський педагогічний інститут іноземних мов за спеціальністю "Іноземні мови" із присвоєнням кваліфікації вчителя іноземних мов. У 1996-му отримала грант на навчання в США, а у 1998-му одержала кваліфікацію магістра Університету Old Dominion (штат Вірджинія, США) за спеціальністю "Бізнес адміністрування" та спеціалізацією "фінанси".