LOGO_26-28 вересня 2017 року відбулося виїзне засідання Президії ЦК Профспілки у м. Черкаси.

 DSC05479

Порядок денний засідання був достатньо насиченим. Членами Президії були заслухані питання про підсумки роботи щодо: громадського контролю за дотриманням законодавства про працю; оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2017 року.

Про практику роботи виборних органів Черкаської обласної організації Профспілки щодо здійснення контролю за додержанням законодавства про працю, захисту соціально-економічних прав членів Профспілки та про роботу Запорізької обласної організації Профспілки щодо забезпечення безпечних умов праці на підприємствах галузі відповідно доповіли голова Черкаської облорганізації Профспілки Іван Анашкевич та голова Запорізької облорганізації Профспілки Алла Малигіна.

            Досить гострий характер мало обговорення болючих питань галузі, які потребують термінового розгляду. Це стосується оплати праці, охорони праці, формування тарифів на житлово-комунальні послуги, повернення боргів за субсидії та пільги.

Члени Президії запропонували керівництву ЦК Профспілки звернутися до Уряду, місцевих органів влади та роботодавців на вирішення нагальних питань для життєзабезпечення діяльності підприємств галузі та соціальної сфери Профспілки.

В рамках засідання Президії відбувся семінар-навчання, який провів тренер міжнародного класу - заст. голови Вінницької обласної організації Профспілки Олександр Сільницький (учасник дансько-українського проекту щодо формування нових підходів до підготовки профспілкових лідерів). Було презентовано досвід організації проведення колективно-договірних переговорів в профспілці Данії та розглянуті, зокрема, питання щодо органайзінгу як інструменту зміцнення профспілок, а також викликів для профспілкового руху, пов’язаних з реалізацією в Україні програми децентралізації.

Члени Президії Профспілки, знаходячись на святій землі Тараса Шевченка та Богдана Хмельницького, відвідали могилу Кобзаря й поклали квіти, ознайомилися з історичними реліквіями краю, відчули його гостинність, пронизану любов’ю до України.