Напередодні Всесвітнього дня за гідну праці  на КП «Очаків-сервіс» відбулось засідання профкому.

4 жовтня поточного року голова Миколаївської облорганізації Профспілки Світлана Начинова взяла участь в засіданні профспілкового комітету комунального підприємства  Очаківської міської ради «Очаків-сервіс».

До повномасштабного вторгнення Очаків був невеликим курортом, що приймав тисячі відпочивальників щорічно, сьогодні він «приймає» лише російські снаряди, які щоденно летять у місто. 24 лютого 2022 року Очаків одним з перших зазнав кількох потужних ракетних ударів і з того часу він залишається найнебезпечнішим на Миколаївщині. Місцеві жителі і вдень, і вночі чують вибухи – російські снаряди б’ють по акваторії і житлових будинках, руйнують цивільну інфраструктуру. Розбиті вибуховими хвилями вікна, посічені уламками двері і стіни під’їздів багатоповерхівок нагадують, що окупанти поруч - відстань по воді від міста до окупованої російськими військовими Кінбурнської коси — 5 кілометрів.

Багато жителів Очакова  виїхали з  міста, побоюючись за своє  життя та життя своїх сімей,  але працівники КП «Очаків-сервіс» залишилися на своїх робочих місцях і робота підприємства не зупинилась ні на мить – вода містянам надається цілодобово,  своєчасно вивозиться сміття, місто чисте, доглянуте, виконуються роботи з благоустрою. І в цьому  цілком  заслуга колективу підприємства, працівники якого в таких важких умовах, під постійними обстрілами працюють злагоджено, професійно, іноді ризикуючи власними життями для забезпечення нормальної життєдіяльності міста.

На своєму засіданні  профком КП «Очаків-сервіс» розглянув низку питань, зокрема, про дотримання працівниками Правил внутрішнього трудового розпорядку, про затвердження Положення про встановлення надбавки за професійну майстерність,  про посилення мотивації профспілкового членства і оформлення профспілкового кутка та інші. Також членами профкому було розглянуто та одностайно підтримано Звернення Миколаївської облорганізації профспілки до народних депутатів Верховної ради України щодо відхилення  запропонованого  Урядом  мораторію на  підвищення основних  соціальних  стандартів і  гарантій. 

 Голова профкому А. Пустовіт також проінформувала членів профкому про те, що її, як очільника первинної профспілкової організації,  включили до складу Громадської ради при виконавчому комітеті Очаківської міської ради, яка була створена з метою забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади та налагодження ефективної взаємодії влади з громадськістю. Вона запевнила членів профкому, що інформацію про  діяльність Громадської ради обов’язково буде доносити до членів профспілки.   

Світлана Начинова, голова Миколаївської  облорганізації Профспілки, зазначила, що на підприємстві всі питання вирішуються в рамках соціального діалогу, налагоджено взаємодію не тільки  Роботодавця з профспілковим комітетом, але і підприємства з міською владою. Норми  Галузевої угоди на підприємстві використовуються стовідсотково,  результатом чого став високий рівень середньої заробітної плати, який    за ІІІ-ій квартал поточного року склав 22082,85 грн, що перебільшує рівень середньої заробітної плати на поріднених підприємствах України. 

Не залишаються без уваги і питання створення належних умов побуту на виробництві. Спільними зусиллями Роботодавця та Профкому у належний стан було приведено санітарно-побутове приміщення, в якому раніше не було можливості навіть і руки помити. Зараз в ньому зроблений ремонт, воно має сучасний вигляд: є  шафи окремо для спецодягу та чистого одягу, передбачено приміщення для   сушки спецодягу,  душова, кімната   для прийому  їжі. Створення на виробництві  таких побутових  умов  сприятливо впливає на весь робочий процес та є позитивним чинником в мотивації профспілкового членства на підприємстві.  

Санітарно-побутове приміщення до ремонту:

після ремонту:

 Після обговорення по всіх питаннях порядку денного профкомом КП «Очаків-сервіс» були прийняті відповідні постанови.