4 жовтня 2024 року Харківська обласна організація профспілки провела розширене засідання  Президії.

Основним питанням порядку денного була робота адміністрації  та профспілкових комітетів «Про готовність підприємств ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025 років.

 Голова обласної організації Лариса Успенська  проінформувала присутніх, що після закінчення опалювального сезону 2023-2024 року російський агресор  прицільно влучав у енергетичні об’єкти Харкова та області - ТЕЦ, котельні, теплові пункти, трансформаторні підстанції. Руйнував насосні станції, адміністративні будівлі, техніку, вбивав працівників на роботі та в домівках. Об’єкти критичної інфраструктури зазнали значних пошкоджень.

Для відновлення усіх послуг до початку опалювального сезону  тривають заходи з відновлення, модернізації, монтажу обладнання, мереж, будівель  згідно фінансових, технічних, технологічних можливостей. КП «Харківські теплові мережі»  будують децентралізовану лінію оборони Харківської теплоенергетики з блочно-модульних котелень, за підтримки міжнародних партнерів, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України  та ініціатив мера міста Харкова  Ігоря Терехова.

Профспілки згідно з колективними договорами зосередили свою  увагу на умовах роботи працівників  у зимовий час, утеплення та комплектацію аварійних машин, облаштування кімнат відпочинку, сушіння одягу, прийому  їжі, забезпечення спецодягом, спецвзуттям, засобами захисту…

 Згідно з наданими довідками  на 23.09.2024 року підприємства Харкова забезпечені спецодягом від 80 до 100 %, забезпечені місця приймання їжі, відпочинку, сушіння спецодягу. Підготовлена зимова техніка, аварійні машини, генератори для безперебійної роботи техніки.

Підприємства області мають проблеми з забезпеченням спецодягом, спецвзуттям та звертаються до волонтерів за допомогою.

Усі  підприємства готуються до альтернативних сценаріїв розвитку подій під час атак на критичну інфраструктуру, та розробляють заходи  захисту критичної інфраструктури  для  безперебійного надання послуг.

За результатами обговорення було прийнято постанову.

Також було розглянуто   питання дитячого оздоровлення, яке  влітку 2024 року залежно від регіону було  обмежене або взагалі  неможливе.

Кожна профспілкова організація шукала можливість надати повноцінний відпочинок, в першу чергу дітям які потребують особливої уваги! Згідно з наданою  інформацією первинними профспілковими організаціями   усього оздоровлено  292  дитини  працівників комунальних підприємств в влітку 2024 року:

  • за рахунок профбюджету - 141 дитина, витрати - 1342.48 тис. грн
  • за рахунок адміністрації -  17 дітей -  0 тис. грн
  • за рахунок бюджету Департаменту молоді та спорту Харкова благодійних організацій, територіальних громад -151 дитина.

 Крім цього, на засіданні президії розглянуті питання: «Про відзначення дня людей з інвалідністю»; «Заходи до свята «Днем автомобіліста і дорожника» та інші поточні питання.

Після  обговорення  з усіх питань були ухвалені відповідні постанови.

 

Президія Харківської обласної організації Профспілки