7 жовтня - Всесвітній день за гідну працю!

Харківська обласна організація Профспілки підготувала та провела захід до «Міжнародного дня за гідну  працю».

2024 рік проходить під гаслом «Працівники заслуговують на мир та демократію».

Гідна праця означає, що кожна людина має право на такі умови зайнятості, які забезпечують їй  фізичний та психологічний добробут, соціальну захищеність. Це містить в собі  справедливу оплату праці, робочий день без надмірного завантаження, безпечні та здорові умови праці, а також можливість вибору праці.

Захід відбувся 4 жовтня 2024 року у приміщенні  Палацу  Праці м. Харкова.

Заступниця голови, завідувачка відділом правових питань Ганна Алтухова підготувала доповідь до «Міжнародного дня за гідну  працю», в якій були висвітлені внутрішні питання України щодо рівня заробітної плати; стан ринку праці та заходи щодо сприяння зайнятості населення; обмеження прав працівників під час воєнної агресії.

Особливо турбує профспілки усіх рівнів  спроби приймати законодавчі акти, що обмежують  права профспілок щодо захисту прав працівників. Окремо було наголошено на питанні   щодо компенсації потерпілим на виробництві вартості лікарських засобів за рахунок Фонду. Також  увагу учасників заходу було звернуто на те, що наразі Міжнародні профспілки звернулися до МОП щоб захистити   право профспілок у суді  на проведення акції протесту задля  відстоювання своїх прав та інтересів найманих працівників.

 

До заходу були підготовлені роздавальні матеріали – бібліотечка голови первинної профспілкової організації, звернення до СПО роботодавців та органів влади від  Профспілок Харківщини. 

Також було розроблено і виготовлено тематичний плакат з фото до   Всесвітнього дня дій за гідну працю.

 

Користуючись нагодою, доповідач привітала всіх присутніх з Днем профспілок України.

У заході взяли  участь голови ППО, члени профкомів, спеціалісти з охорони праці, члени президії Харківської обласної організації Профспілки.

 

Лариса Успенська, Голова Харківської обласної організації Профспілки